SCHRIJF JE IN

FAQ

Vragen? Check onze FAQ

Mocht je een vraag hebben die je hier niet terug kan vinden neem contact met ons op!
Ook kan je ons vinden op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Algemeen

Waarom moet ik deze cursus volgen?

Niets moet maar we kunnen het je zeker aanraden! Wij vinden dat het knopen en hechten onmisbaar is in de opleiding van elke arts.

Wat houdt de cursus in?

Alle informatie over de cursus van je vinden op de pagina Cursussen.

Ik wil graag met jullie samenwerken.

Wat leuk! Stuur ons even een bericht via het formulier op de pagina Contact.

Ik wil graag een knoop- en/of hechtworkshop organiseren.

Alle informatie ten aanzien van losse workshops (buiten het reguliere cursusprogramma om) kan je vinden op de pagina Workshops.

Ik wil graag instructeur worden bij de Basic Suturing Course. Zijn er vacatures?

Minimaal een keer per jaar zijn wij op zoek naar nieuwe talenten om onze groep aan te vullen. Momenteel zijn er helaas geen open vacatures. Houd onze website en social media in de gaten voor de aankondiging. Wanneer je deze aankondiging ook persoonlijk per mail wilt ontvangen of wanneer je verdere vragen hebt over werken bij de BSC, mail ons dan via sollicitatie.bsc@gmail.com.
Belangrijk is dat je de cursus met voldoende resultaat hebt afgerond. Mocht je de cursus nog niet hebben gevolgd: doe dit eerst en schrijf je in!

Inschrijvingen

Vanaf wanneer kan ik mij inschrijven?

De inschrijvingen openen 8 weken voorafgaand aan de nieuwe cursus. Dit wordt tevens gecommuniceerd via onze social media kanalen.

Wat zijn de toelatingseisen tot de cursus?

Om de cursus te volgen als Geneeskundestudent is het behaald hebben van je Bachelor een vereiste. De reden hiervoor is dat het dan niet te lang duurt voordat je het geleerde in de praktijk kunt toepassen en je kennis en vaardigheden zo min mogelijk wegzakken.
Ook is het mogelijk je in te schrijven voor de cursus als A(N)IOS, HAIO’s, verpleegkundige of OK-assistent. Echter is er een verschil in kosten tussen co-assistenten en andere deelnemers.

Hoeveel kost de cursus?

Voor co-assistenten bedragen de kosten 125,-
Voor A(N)IOS, HAIO’s, verpleegkundige of OK-assistent 350,-

Ik wil mijn inschrijving annuleren.

Dit is mogelijk mits je annuleert maximaal 14 dagen voor aanvang van de cursus. Indien je annuleert korter dan 14 dagen voor aanvang, kan er geen restitutie plaatsvinden. Uiteraard staat het je vrij iemand anders te zoeken om jouw plaats in te nemen. Geef dit dan wel even per mail aan ons door.

Ik studeer aan een andere universiteit dan de VU of de UvA. Kan ik de cursus volgen?

Dat is zeker mogelijk! Echter worden de cursussen momenteel wel alleen in Amsterdam gegeven, dus is het mogelijk iets verder reizen. We houden jullie op de hoogte mochten we de Basic Suturing Course gaan uitbreiden!

Ik heb me ingeschreven maar geen bevestigingsmail ontvangen.

Neem even contact met ons op.

Ik wil me graag inschrijven voor een herkansing.

Dat is mogelijk. De herkansingen zullen plaats vinden tijdens de reguliere examen momenten. Neemt contact met ons op om te kijken of er nog plek is in ons volgende (her)examen rooster.

Lessen en examen

Wanneer start de eerstvolgende cursus?

Houdt hiervoor de pagina Cursussen in de gaten. Ook zullen wij elke zomerperiode de nieuwe cursusdata bekend maken voor het nieuwe cursusjaar.

Waar vinden de lessen plaats?

Dit kan je terug vinden in de mail die je aan het begin van de cursus hebt gekregen.

Moet ik mij voorbereiden voor de lessen?

Om optimaal gebruik te maken van de lessen is het handig als je het lesmateriaal met de achtergrondinformatie uit de iBooks/PDF doorleest en de filmpjes al eens hebt gekeken. Hierdoor kan je de lessen gebruiken om je techniek te verbeteren en dieper op de stof in te gaan.

SCHRIJF JE IN